Iloa kylille- teema leader

Syntyjä syviä

Entisaikaan ihmiset taivalsivat pitkiäkin matkoja jalan. Metsässä kulkiessa oli aikaa pohtia kaikenlaista ja samalla havainnoida ympäröivää luontoa. Monesti varmasti mieleen nousivat kysymykset asioiden ja ilmiöiden alkuperästä ja merkityksestä. Miksi palokärki huutaa niin kolkosti? Mistä tuli ensimmäinen karhu?

Jos haluat vähän erilaisen näkökulman metsäretkelle, Vaskijärven luonnonpuistoon, tule tarinankertoja Riikka Palosen ja ympäristökasvattaja Minna Lukkalan mukaan tarinapatikkaan. Matkaan lähdemme kesäkuisena tiistaina, 15.6. klo 16.00. Lähtöpaikka on Elijärvenkulma. Patikoitava matka n. 7 km.

Veden väkeä

Oletko koskaan lapsena pohtinut laiturilla istuksiessa, mitä veden alla oikeasti mahtaa olla? Entisaikaan ihmiset asettuivat mielellään asumaan vesistöjen äärelle kalojen ja kulkuyhteyksien takia, ja totisesti kautta aikojen kaikki ovat pohtineet tuota kysymystä vedenalaisesta maailmasta. Onko siellä olentoja? Hirmuisia hirviöitä vai viisaita velhoja?

Jos haluat kuulla kertomuksia vedenalaisesta maailmasta ja sen väestä, tule tarinankertoja Riikka Palosen ja ympäristökasvattaja Minna Lukkalan mukaan melontaretkelle Koskeljärvelle. Matkaan lähdemme Härkluoman laavulta. Tarkempi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.

Keijujen kujeita                       

Pitkillä vaellusmatkoilla ihmiset monesti myös yöpyivät taipaleella, ja tokihan yöpaikkaan sytytettiin nuotio. Hämärtyvä metsä on täynnä ääniä…rapinaa, huokauksia, napashduksia…liekkien loimottavassa valossa saattoi nähdä tanssivia olentoja. Olivatko ne keijukaisia? Ja jos olivat, olivatko kaikki keijukaiset mukavia?

Jos haluat kokea nuotiopiirin mystisen hämärän ja kuulla outoja tarinoita pikkuväestä, tule tarinankertoja Riikka Palosen ja  ympäristökasvattaja Minna Lukkalan mukaan tarinapatikkaan. Matkaan lähdemme Lukkalan pihalta, Heinijoentie 445 ja kohteena Päivi Lehtosen laavu Suolammin läheisyydessä. P-paikat ovat niukassa Taipaleentien varrella, joten yhdistetään autokuntia.  Tiistaina 7.9.2021 klo 18.00.  Ilmoittaudu minna.lukkala@4h.fi